Henk-Jan

Ik ben Henk-Jan Hoogenberk. Mijn passie voor fotografie is begonnen op mijn negentiende, tijdens de bouw van de replica Oost-Indië vaarder in Amsterdam. Vanaf het najaar van 1986 tot ongeveer 1991 heb ik minstens 2500 foto’s gemaakt van het project. Dit naast het meewerken met het bouwen van het schip. De uniekheid van dit project heeft mij er toegezet dat ik een fotoverslag heb gemaakt hetgeen mij heeft aangespoord om door te gaan met fotografie.

Na het schip ben ik als enthousiast hobbyfotograaf steeds verder gegaan. Ik heb foto’s gemaakt van diverse onderwerpen zoals de schoonheid van de natuur, waaronder bloemen en varens maar ook allerlei abstracten.
Ik heb verschillende dingen in de fotografie uitgeprobeerd. Bijvoorbeeld het werken met langere sluitertijden; resultaten hiervan zijn ook te vinden op mijn website. Ander voorbeeld zijn de reportage-foto’s van bijvoorbeeld toneel en theater op straat, maar ook architectuuropnamen en fraaie details in architectuur.

Als ik fotografeer neem ik er graag de tijd voor. Ik kan met aandacht bezig zijn met fotograferen en het geeft me rust. Ik vind het ook leuk om details vast te leggen van bijvoorbeeld gevelversieringen. Maar zo ook macro-foto’s van bijvoorbeeld de kleinste bloemetjes.
Mede hierdoor zijn op mijn foto’s regelmatig dingen te zien die anderen nog niet zijn opgevallen. Ik haal er veel plezier uit te experimenten met beelden.

Selfie in den Alp..